Hea´s hälsa med kost och träning efter en Gastric bypass

Senaste inläggen

Av Helena Laaksonen - 7 maj 2015 13:25

Varför är jag så dålig med mina piller???!!!!

 

Jag har känt symtomen under en längre tid. Att jag är orkeslös,kan inte tänka klart,totalt trött hela tiden och jag vill bara sova. I går kände jag av yrseln och illamåendet och direkt kom tankarna på hösten för 2 år sedan då jag var kass på grund av stor vitaminbrist. 

 

NU är jag där igen....FASEN!!!

 

Idag när jag skulle upp med Alwin hade jag dubbelseende,mådde sjukt illa och var yr i bollen så jag tog felsteg. 

 

Så jag proppade i mig järntabletterna och B 12 piller och efter någon timme tog jag ett par till. Fick inse att till skolan kommer jag inte utan det är sängen som gäller.

 

Först ringde jag till VC för att få en tid att ta prover och få nya piller utskrivna men det är ju sånt jäkla dumt system de har....de kunde inte ge mig tid nästa fredag trots att det fanns för dem måste jag ringa om i morgon att boka. De får inte ge ut tider längre fram än en vecka i taget...VAD fasen är detta för löjligheter???!!!!

Det är väl bra om man kan ha framförhållning....

Jag som hatar detta sista minuten tjafs....

 

 

Det är vä därför jag inte bokat in mig heller till någon doktor för detta är ju inte akut...men när jag inte kan få tider när jag ser att jag är ledig från skolan och måste ringa tillbaka och boka om osv...svårt när man pendlar och de ska ringa upp....klockan 8 sitter jag ju som regel på ett tåg....

 

Jag ska försöka ringa i morgon 7:45 som hon sa för att få en tid nästa fredag...ÅÅÅÅ så arg jag blir!!!  Ge mig lite piller istället....Grrrrrrrr

 

 

Idag kan jag inte träna heller....inte konstigt det varit lite jobbigt på slutet heller känner jag . Men nu ska det bli bättre...JAG lovar att ta dessa piller och jag har kvar massor men jag behöver nya fräscha. Jag får köpa hem blodpudding också...Tur jag gillar det men jag vet inte hur magen ställer sig till det efter operationen...länge sedan jag provade och då gick det inte....

 

 

Jag hoppas att lära mig denna gången då...haha....så ni andra...TA era piller för ni vill INTE må som jag gör just nu....jag är som i en bubbla där allt är dubbelt och hjärnan är som sirap......

 

Kramiz på er

HEA

ANNONS
Av Helena Laaksonen - 6 maj 2015 07:32

 

Studier och träning

 

I går började jag en ny kurs i mitt program trots teminen inte är slut. Den här kursen går över hela hösten sedan och den heter  Didaktik, estetiska läroprocesser och barns meningsskapande i språk, kommunikation och matematik. Kommer bli mycket praktisk som drama,musik,textil och bild. Vi ska arbeta med exempel en blogg som ska nå ut til föräldrar osv... Den ska även kunna vara som ett CV när vi ska börja söka arbete. I eftermiddag blir det att läsa lite litteratur till i morgon om språket men titta igenom lite matematik till fredag.

 

Nu är det inte långt kvar tills sommarlovet börjar och jag får komma tillbaka till mitt arbete. Lite kvar att få in i huvudet först men allt går fort nu.

 

Idag är det träning igen på Actic och det behövs. Igår hade jag ont i ryggen och höften och vet inte om jag sträckte till mig i måndags. Känns dock mycket bättre idag så det är bara att köra på!! Jag måste också gå ner några kilon så det är bara att kämpa vidare. MEN jag kör inga dieter mera utan det är hård träning och kalorierna som gäller för förbud fungerar inte i min värld inser jag......så fisk,skaldjur samt kyckling som jag älskar blir det nu mycket av.

 

Ha en skön dag där ute...kramiz Hea

 

 

 

ANNONS
Av Helena Laaksonen - 2 maj 2015 22:30

 

Känns jag är på gång....men mycket kvar!!!

 

Nu har jag tränat med mina övningar i över en månad och försöker verkligen vara där 2-3 gånger per vecka för att bli starkare i bålen som ska hålla upp ryggen. Vi, jag och min PT sliter på med musklerna kring framsidan och baksidan låren samt rumpan. Vi gör massor av knäböj och squats och jag försöker allt jag kan bli bättre i fötterna för där har jag dåliga muskler. Detta resulterar i dålig balans i vissa övningar.

 

 Jag använder mig av TRX för att slippa använda vikter som påverkar min rygg negativt just nu. Då får min egen kropp vara en vikt när jag lyfter. Vi gör massor av olika övningar för att stabilisera upp bålen. Det är vanliga pankan,sidoplankan samt övningar på boll. Här märker jag verligen stor skillnad på denna månaden.  Jag får bara använda tyngder när jag sitter eller ligger ner för inte skada ryggen mera så jag sliter med hantelpress/bänkpress för att blir starkare i bröst/armar.

 

Det som får stå lite åt sidan just nu är just konditionen då jag inte är så stark i kroppen att jag vill inte bryta ner den totalt. 1-2 pass i veckan får räcka och snart ska jag ta tag i cykligen på allvar. Jag får ju inte springa än men ska fråga sjukgymnasten vad de säger och om det är möjligt snart.

 

Jag tycker att GÅ är så jävla tråkigt....kommer ju fasen ingenstans...haha..så jag skulle behöva hitta ett komplement till cyklingen...Någon som har tips??

 

Här ser ni några bilder från dagens träning......samt några av mina övningar...

 

 

 

Bilderna blev skit....men men

 

Hantelpress......här behöver jag verkligen bli starkare

 

 

 

 

En bålövning där jag lyfter på höfterna mot taket och rullar in bollen mot rumpan...spänner bålen hela tiden...

 

 

 

E    

 


Två av mina papper som David hjälper mig med...På måndag skulle han göra om det tredje till lite tuffare....

Vissa av dessa har jag fått utveckla eftersom det blivit för lätt och det känns bra :)

 

Snart kanske jag till och med kan göra armhävningar..haha...

 

Kämpar på med träningen och nu ska vi lägga in fokus på vikten också så från måndag blir det planering i kosten på allvar igen....lågkolhydratkost en tid framöver och det gäller passa på nu när våren och sommar kommer...lättare när vi kan grilla massor av gott. Grönsakerna blir underbara....bara dyka ner i lite nya recept...

 

Har DU några bra recept på grönsaker...skriv dem gärna

Ha en skön kväll...kramiz 

Hea

 

 

 

 

 

 

 

Av Helena Laaksonen - 16 april 2015 21:12

Äntligen fredag brukar man ju säga och det är skönt med lite ledighet. Nu är det lite skillnad för många då många arbetar helg och som jag är många studenter och det finns inget som heter ledigt utan den tar man när man är färdig.

 

Den här helgen kommer se lite annolunda ut här hemma...HUR då tänker ni??

 

Jag har en underbar familj och vi gör massor tillsammans och även tråkiga saker som MÅSTE göras....Så den helgen har vi bestämt att vi ska ha vårstädning och gå igenom hela huset tillsammans. Hur går detta till då...??

 

Exempel i köket då vi är fem stycken är att någon tar ut saker i skåpen och torkar ur,någon städar ur skafferiet, en annan tar städskåpet, någon torkar ex väggar,tak och golv osv....Sedan går vi vidare till nästa rum tills huset är städat. 

 

TÄNK så fort allting går om alla hjälps åt istället för exemeplvis jag ska hinna göra detta själv....det skulle ju ta flera veckor och de andra har ingen aning vilken tid som jag får lägga på detta.  Vi är alla bra på olika saker och hjälper och stöttar varandra igenom all städning. Sedan får ju allting en rensning som är toppen. Bort med gammalt skit. Fönster blir rena och turen är att jag fick ju ett ryck och gjorde alla inneskåpen för någon vecka sedan så det slipper vi nu.  Detta gör vi på lördagen och sedan blir det garaget på söndagen är tanken var att städa i trädgården och mossriva,sätta upp paveljongen osv...men det är för blött och det är bara att inse att det är "bara" mitten av april.

 

 

 

Jag är stolt över min familj och glad att vi alltid hjälps åt som i sin tur gör att alla får massor av fritid för att göra roliga saker tillsammans eller var för sig.

Detta är ett tips till andra för är man en familj ska man vara familj även under de tråkiga sakerna som måste göras. Jag har alltid sagt att min HOBBY är inte att tvätta,städa och skura efter alla....Jag brukar säga: Om jag gör detta för dig,vad gör du då för mig....det är bra fråga till barnen faktiskt....Alwin som ser sina äldre syskon hjälpa till mycket har detta naturligt i sig. Han är fruktansvärt hjälpsam för att han ser hur glad man bli och han vet att han då alltid får hjälp när han behöver.  Lär barnen tidigt att få hjälpa till....det tjänar ALLA på i längden 

 

GLÖM inte att hälsa betyder mer än kost och träning...familjen betyder allt för mig och mår vi alla bra blir min hälsa bra :)

 

Kramiz HEA


Av Helena Laaksonen - 14 april 2015 20:15

 

Såhär såg jag nog ut efter passet idag !!!

 

 

Nu är det dax att öka lite säger han och ler...Jaha tänkte jag att nu kommer det bli som i biggest loser...En tränare som står och skriker åt mig tills jag blir galen...haha

DET slapp jag men oj som han körde på så i morgon lovar jag att träningsvärken finns där.  Igår när jag jag var till sjukgymnasten fick jag nu okej att köra på med alla bålövningar och styrka som inte belastar min rygg. På fredag är det dax igen med David och jag känner redan på dessa veckorna att jag blivit lite bättre i balansen och bålen. Jag som varit så sned i kroppen har belastat den helt fel och nu när de fixat till kosrbent är det som balansen inte riktigt finns där...inte styrkan heller i ena sidan....Svag som fasen kan jag säga..haha

Detta ska nu tränas upp hoppas jag !!!  Sedan ska jag fortsätta mina sjukgymnast övningar och blir inte höften bättre efter 4 veckor ska jag återkomma till Calle ( sjukgymnasten) och han skickar en remiss direkt till röngen för att vad som då är felet!!??


Så nu ska jag kämpa vidare med träning 5-6 gånger i veckan för att blir bättre. Kanske jag har turen att tappa några kilon på köpet för det är ju också ett av mina mål. Helst 10 kg för det säger också Calle är bra för min höft och rygg.

 

 

 

 

 

NU kör vi på..heja heja !!!!


Jag har ätit bra några dagar tycker jag så på den fronten får jag vara nöjd. 

 

Kramiz Hea

 

 

 

 

Av Helena Laaksonen - 13 april 2015 09:42

Jag älskar ju ägg som många vet och det är så bra att kunna ta med sig till mellanmål...eller varför inte om man är sen med frukost...

 

Ägg mättar och är fulla med bra proteiner

 

Äggmuffins är något jag gör ofta i olika former så här kommer en variant

 

12 stycken

 

9 ägg

1/2 dl  mjölk

1 dl riven ost

stor knippe bladpersilja

liten rödlök

 3 skivor vanlig skinka

3 skivor kallrökt skinka

En bit zucchini 

Salt och chiliflakes

 

 

Bland ägg,mjölk,ost i en bunke och tillsätt kryddorna

Hacka bladpersiljan,löken och hacka även skinkorna. Riv zucchini fint.

 

Fördela smeten i 12 stora muffinsformar och tillsätt sedan imgredienserna. Jag valde att ha 6 muffins med kallrökt skinka och den vaniga i de andra sex. Resten fördelade jag i alla för god smak. In i ugnen på ca 200 grader i 25 min ( kan behövas mer eller mindre beroende på ugn)

 

 

 

       

 

Dessa går att frysa och sedan är det bara att plocka upp när du är på språng och inte hinner göra något nyttig och mättande. 

 

Komihåg att du väljer själv och mixtrar vad du vill ha i dina muffins. Kanske kyckling,korv,fetaost,soltorkade tomater,tacofärs,strimlat kött eller varför inte helt vegetrariska. Använd din fantasi i kryddorna

 

NJUT kramiz HEA

 

 

Av Helena Laaksonen - 12 april 2015 20:24

Idag var vi så sugen på fisk men vad skulle vi göra.


Jag tänkte att det var länge sedan vi gjorde fiskbiffar så det fick det bli.


Jag gjorde dem såhär:

18 biffar

 

800 gram vit fisk 

1 gul lök

2 ägg

3 msk ströbröd

Stor knippe med blad persilja

salt 

citronpepper

skärgårdskrydda

vitpeppar


Ta fram assistenten och kör först löken och bladpersiljan. Lägg i den tinade fisken och resten av ingredienserna och kör till en smet. Smaka av med kryddorna och kör en vända så det blandas och  låt stå en stund så ströbrödet sugs upp och färsen blir fastare

 

 

 

 

Forma till små biffar och stek dem sedan på ganska hög värme i rikligt med smör. När de fått färg lägg dem i en ugnsform och in i ugnen 175 grader ca 10 min. Medan kokar du blomkål och potatis och gör ett gott mos med smör,grädde och salt,peppar.

 

Koka lite grönsaker till.

 

Kall sås:

2 dl turkisk yoghurt

1 dl grädde

2 msk majonäs

Stor knippe dill

Rivet citronskal samt saften av en halva.

Salt och vitpeppar

 

Njut av en god middag som är jätte enkel att göra

 

 

 

Biffarna räckte till 8 port

 

Kram till er //HEA

 

 

 

 

 

Av Helena Laaksonen - 12 april 2015 16:22

Massage är skönt för kroppen och själen

 

 

Jag älskar att få komma till Keow och få lite thaimassage. Varannan söndag har vi nu masserat upp knutor i min kropp och det är så skönt. Igår blev det ju väldig mycket träning och då är det extra skönt att massera musklerna. En underbar timme kan jag lova.  Ni som inte provat bör genast gör det. 

 

Keow gör sedan alltid underbart god mat och jag som älskar stark mat älskar hennes chili. Det är som en dressing hon gör och den är ljuvlig...MEN stark :)

 

Bästa jag vet att äta är ex isbergssallad som jag fyller med lite risnudlar,chilidressing och stekt kyckling,räkor,kräftor eller något strimlat kött exempel....Gott, och enkelt och för min kropp lätt mat som magen älskar. Jag kan äta hur ofta som helst...tröttnar aldrig.  Så idag beställde jag en stor burk så jag har någon vecka nu när grillsäsongen börjar....

 

 

Ha en fortsatt skön söndag 

LOVE // HEA

 

 

 

 

 

 

 

 

Presentation


45 årig tjej som genomgått en gastric bypass operation 10 Nov 2010. Följ min vardag där jag försöker finna en balans i livet med hälsa, kost och träning med familjelivet. Välkommen till mig!

Besök till min blogg

Besöksstatistik

Vad får ni använda från min blogg

Hejsan och roligt att ni kikar in på min blogg !

NI FÅR GÄRNA KOPIERA MINA RECEPT MED BILDER MEN ALLA MINA BILDER TAGNA PÅ MIN FAMILJ OCH VÄNNER OSV STANNAR PÅ MIN BLOGG.

Tack !! // HELENA

Kategorier

Träningsdag bok

 

  

 

   

Här är dagen efter min operation 113,5 kg...10 nov 2010

 

 

Gått ner 15 kg sedan starten !!

 

   

Gått ner 20 kg sedan starten

 

 

Gått ner 30 kg sedan starten

 

  Här är jag nu....gått ner 35 kg sedan starten ..Säger bara WOW   

 

     Nu har jag tappat 40 kg

                     JIPPI

 

   16 månder efter  min operation

    Nu har jag tappt 45 kg !!

 

 

2 år efter min operation och jag har tappat 48,3 kg   Min bröllopsdag 10 maj 2014

5 år har gått efter min operation och jag pendlar upp och ner....JUST nu väger jag 82 kg och vill ner några kilon...  

 

Jag är STOLT !!

Viktnedgången

Startvikten : 21 okt 2010 var                     117,8 kg

 

Nu började 21 dagars " "flyt"

 

Operationsdagen 10 nov

          2010 : 113,5 kg -4,3 kg

 

24 Nov 2010 : 108,2 kg -5,8

8 Dec 2010 : 105,4 kg -2,8

26 Dec 2010 : 102,7 kg -2,5

1 Jan 2011 : 101,8 kg -0,9

21 Jan 2011 : 99.7 kg  -2,1

2 Feb 2011 : 97,7 kg -2,0

9 Mars 2011 : 94,7 kg -3,0

3 April  2011: 91,7 kg -3,0

11 April 2011 : 91,1 kg  -0,6

26 April 2011: 90,3 kg -0,8

27 April 2011 : 89,8 kg -0,5

18 Maj 2011 : 88,6 kg -1,2

28 Maj 2011: 87,3 kg -1,3

5 Juni 2011: 86,1 kg -1,2

18 Juni 2011: 85,4 kg -0,7

24 Juni 2011 : 84,2 kg -1,2

2 Juli 2011 : 83,8 kg -0,4

15 juli 2011 : 82,5 kg -1,3

3 Aug 2011 : 81,6 kg -0,9

14 Aug 2011 -82,1kg  +0,5

22 Aug 2011: 82,0 kg -0,1

29 Aug 2011: 80,2 kg  +0,2

5 sept 2011: 80 kg  -0,2

12 Sept 2011: 79,3 kg -0,7

19 Sep 2011: 78,6 kg  -0,7

26 sep 2011: 78,0 kg -0,6

8 Okt 2011: 77,4 kg  -0,6

26 Okt 2011: 76,6 kg -0,8

10 Nov 2011 : 76,4 kg -0,2

1 Dec  2011 : 74,3 kg -2,1

14 Dec 2011:76,0 kg   +1,7

21 Dec 2011 : 74,0kg -2,0

23 dec 2011: 73,3 kg -0,7

2 Jan 2012 : 74,7 kg  +1,4 

9 Jan 2012 :74,0 kg  -0,7

 16 Jan 2012:74,2 kg  +0,2

23 Jan 2012:73,8 kg -0,5 kg

30 Jan 2012: 72,8 kg -1,0 kg

13 Feb 2012: 73,3 kg  +0,5 kg

20 Feb 2012: 72,6 kg - 0,6 kg

27 Feb 2012: 71,7 kg  - 0,9 kg

5 Mars 2012: 73,2 kg  +1,6 kg

12 Mars 2012: 72,6 kg -0,8 kg

19 Mars 2012: 72,1 kg - 0.5 kg

2 April 2012 : 73,2 kg + 1,1 kg

23 April 2012 : 71,3 kg -1,9 kg

 

Har knappt vägt mig då jag haft världens platå men kör vi igen

 

27 Augusti: 70,3 -1,0 kg

3 September: 69,8 -0,5 kg

25 November:66,9 kg - 2,9 kg

2013:

17 juni 2013:70,8 kg + 3,9 kg

 

2014:

5 Januari : 75,6 kg   + 4,8 kg

23 Februari: 77,8 kg  + 2,2 kg

20 mars: 72,9 kg      -  4,9 kg

14 April: 72,4 kg     - 0,5 kg

 

 

Totalt minus = 45,4 kg

och nu ett BMI på ... 26,8

 

VILL gå ner till 63-65 kg

 

 

   

Ticker

GASTRIC BYPASS OPERATION

  En gastric bypass operation är ett hjälpmedel för att gå ner i vikt när man provat allt annat från tex olika dieter,piller ,soppor osv och man inte kan klara av att hålla kvar en stabil vikt.

Övervikt är en stor folksjukdom i dag och värre blir det hel tiden. Det finns massor av olika orsaker till en övervikt och tänk på att alla människor är inte lika. Operationen passar inte för alla, och man ska veta att det är ett verktyg bara och man får slita varje dag för att ändra hela sitt liv. man måste ändra inställningen till mat och motion för att inte längre fram börja gå upp i vikt igen !!

 

Går du och funderar på om det är en utväg för dig..TIPS:

Läs allt du kan om operationen eller prata med en kunnig läkare 

BLOGGAR JAG FÖLJER

Länkar

BMI Test - räkna ut BMI

VILL DU HA FLERA BESÖKARE

Besokstoppen

Träningsbloggar

PUSHA

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

Vardagsbetraktelser bloggar

Blogg listad på Bloggtoppen.se

SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Blogglista.se

Viktbloggar - Dietguiden.com

Följ bloggen

Följ Hea´s hälsa med kost och träning efter en Gastric bypass med Blogkeen
Följ Hea´s hälsa med kost och träning efter en Gastric bypass med Bloglovin'

free counters

Älska dig själv

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

RSS

Fråga mig

30 besvarade frågor

Translate my Blogg

Vad Är Klockan ??


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se