Hea´s hälsa med kost och träning efter en Gastric bypass

Senaste inläggen

Av Helena Laaksonen - 19 september 2015 09:05

För mig är hälsa ett stort ord medan för många kopplas det direkt till mat och träning. Visst är det så men också allt annat som gör att kroppen är i balans. Sömn och vila är viktigt och att göra roliga saker som man gillar. Det bygger också upp kroppen.

 

 

Jag var till gymmet igår och tanken var att köra ett stenhårt pass minsann och pressa allt jag kunde...JO, det gjorde jag också men musklerna var trötta sedan jag tränade i onsdags med Frida och jag tänkte helt fel när jag skulle göra mina omvänds chins. Tänkte att jag höjer ett steg pch musklerna får jävla jobba ett set riktigt hårt och sedan sänker jag dit jag var och fortsätter.....HAHA....jag klarade på hjälpvikten 57 kg 6 repititioner och sedan när jag skulle köra på vanliga 64 kg fixade jag bara 5 stycken...så då hoppade jag över sista set...BESVIKEN.....Hur dum får man vara...MEN misstag gör man och det är att resa sig och inte göra om dem....Annars gick programmet bra och det känns i armarna idag kan jag säga...

 

 

Igår valde Alwin att sova hos farmor och Jonna och Kewin valde att stå för maten till kvällen. Underbart var min tanke direkt. Bli lite uppassad och få komma till ett dukat bord. DET är lyx för mig även om jag älskar att laga mat.

 

Det blev en fylld kycklingfile med hasselbackspotatis, kall sås och grönsaker. Ljuviligt kan jag säga. Recept hittar du här. Salami och fetaostfylld kycklingfilé

 

 

 

Medan barnen lagade mat gjorde jag något som jag valt att slita med. Lära mig att spela gitarr. Det går ju sådär men det är ju så roligt. Önskade att jag tog mig mera tid till detta för jag vill ju verkligen kunna spela lite i en barngrupp. Så ett par timmars klinkande blev det tillsammans med ett glas rött. 

 

   

 

För att fortsätta ladda mina batterier tittade jag på kvällen på lite favorit program som jag missat då jag ofta inte hinner titta på tv. Eller ska säga, väljer bort att titta. Igår blev det ett program av hela Sverige bakar. Jag som inte kan baka gillar att se hur jävla duktiga de är ...wow säger jag bara.....Jag vet ju knappt vad allt heter...

Medan jag skriver om just matprogram och så vidare vill jag tipsa om Hans Fahléns matprogram som är SÅ mycket mer än att laga mat. Utan att få följa med i olika kulturer och lära sig lite om deras världar. Mycket spännande tycker jag. 

 

Undrar vad dagen erbjuder...Spännade.....

Ha en skön dag 

Kramiz 

Hea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANNONS
Av Helena Laaksonen - 18 september 2015 08:30

 

 

 

 

Innan studierna ska börjas ska jag köra in till Actic och köra igenom kroppen. Jag började på vågen i morse och den var på 80,3 kg och nu har jag ett kortsiktigt mål fram till jag träffar Frida igen. OM 5 veckor ska jag tappat 2 kg.

 

Här är mina träningsscheman för min kropp och knopp som ska få mig starkare i ryggen och bålen främst.

 

 

     

 

Jag är ju stel som en pinne så det är mycket rörlighetsträning i uppvärminingen för att slippa skador. Jag måste även jobba med de små musklerna intill ryggrdaden och träna upp dem samt axlar till max. Så nu kör jag vidare mot mina mål

 

Lite frukost först som idag bestod utav lax, vitlök,zucchini och röd paprika...stekes i kokosolja och sedan på med chili efter smak

 

   

 

Ha det så länge HEA

 

 

 

 

 


ANNONS
Av Helena Laaksonen - 17 september 2015 06:48

Efter pressade mig rätt hårt med vissa tyngder igår var jag säker på att få världens träningsvärk...MEN tydligen inte...Detta innebär i reflektion hos mig att jag KAN ta i ännu mera...JAG kan dra ur musklerna lite lite till!!

 

Annars är jag mycket trött idag....Sovit någon timme bara då vi har litteratur semininarium som innebär att vi skulle läst en bok som vi sedan skulle svara på en del frågor till som kopplar till vår yrkesroll och våra kursmål.....Detta är stressande för jag känner att min hjärna inte är förr. Jag får fortfarande hjärtklappning, kommer inte ihåg vad jag har läst....SKRÄMMANDE!!

Satt igår och skulle kolla igenom mina svar och titta i boken och vissa stycken minns jag inte ens jag läst...PHUUUU

Det behövs alltså även hjärngympa hos mig..haha....

 

 

 

Träning på alla plan men under roliga former för att må bra!

 

Nu är det ett par koppar kaffe innan bilen tar mig till stationen och vidare till Varberg.

Njut av er dag och snart vänner......är det helg ....UNDERBART!!

 

Kramizar Hea

 

 

Av Helena Laaksonen - 16 september 2015 20:47

Jag är så glad idag för alla mål som jag och min PT Frida hade satt upp för 3 veckor sedan klarade jag. Det var verkligen HI-FIVE och lyckan bara rusade i kroppen när man inser att JAG KAN och jag blir starkare.

 

 

 

 

Nu ska hon på semester och vi ska inte ses förrän om ca 5 veckor och nu har jag nya mål att klara när hon är tillbaka. Allt för jag inte ska ligga på latsiden...haha

 

Vi har bestämt att jag ska gymma efter hennes program 2 gånger i veckan och sedan kondition 2-3 gånger i veckan. För mig som har en kondis just nu lika med NOLL måste börja om och jag ska ta det försiktigt med löpningen så mest promenader i rask takt eller crosstrainern. Ska jag jogga får det bli på bana eller i skogen absolt inte asfalt. Jag hoppas också få tag i Calle, min sjukgymnast och höra med honom hur vi ska göra med ryggen då vi tog även bort handelrodden idag. Vi är rädda för att ryggen ska gå sönder så vi satte mig i en roddmaskin istället för att träna dessa muskler.  

 

Jag sliter på med alla mina bålövningar men har också lagt in axelträning samt rörlighetsträning här då jag är stel överallt. Detta påverkar min rygg och höft negativt så det måste jag jobba upp. Även fötterna är svaga och jag gör nu övningar för dem för att stärka upp. Mycket på en gång men det är roligt!!

 

SÅ nu fortsätter min resa och nu ska resan på vågen börja. 10 kg ska ner som jag tyvärr lagt på mig sedan förra sommaren och här märker man att en operation är inte en genväg utan bara ett verktyg. Jag får slita vidare och så är det.....fast jag kommer ALDRIG ångra min operation....den har gjort mig stark och jag vet att jag aldrig hade klarat komma dit jag är idag utan den. 

 

 

Hittade ett bra citat:

 

 

 

Jag ska fixa detta!!!

 

Kramiz HEA

 

 

 

 

 

 

 

Av Helena Laaksonen - 13 september 2015 18:11

Idag när jag träffade Frida på Actic började vi gå igenom mitt schema och marklyften måste vi ta bort då de tydigen lägger för stor vikt på ländryggen. Hennes fråga är då om det är så att min rörlighet i axlarna är sämre och vi provar några övningar och hon får rätt. Nu ska jag göra några nya övningar i mitt uppvärmningsprogram men helst någon gång hemma också för att skapa mera rörlighet i axelpartiet. Jag behöver bli mera rak i bålstabiliteten och just nu drar jag fram mina axlar för mycket.

 

Hon vill ändå att jag ska kontakta Carl, min sjukgymnast och han får känna på ryggen igen men även pressa på lite om en röntgen nu. Jag har tränat sedan i februari och blivit så mycket starkare så det borde inte vara problem nu att lägga på vikter. Vi behöver nu få reda på hur vi ska lgga upp träningen så jag inte skadar mig mera och ex får ett diskbråck.....DET vill jag inte!!   Sedan den här höften kan ju vara bra att få se vad det är istället för att anta att det är början av atros. Jag ska föröska få tag i Carl i morgon för att se vad han säger.

 

 

 

 

 

Annars tränade jag på bra och ökade vikterna på knäböj med bollen till 8 kg på varje arm, precis Fridas önskan till nästa vecka. Jag ska ju kämpa med omvända chinsen för att klara 64 kg ( man ska ha så lite som möjligt) i hjälpvikt 12 rep i 2 set och sedan 71 kg 12 rep.  Jag siter på och är på god väg. Första gången jag gjorde dessa för 3 veckor sedan orkade jag 71 kg i hjälpvikt och orkade 8-12 rep gånger 3 set.....så det händer saker här. Blivit starkare i hantelrodden men har mycket kvar....tränar övningar med bålen och ligger på en rulle och håller balansen och samtidigt ska göra övningar. Jätte jobbigt men bra för magrutorna...haha

 

Nu måste jag dyka ner i studierna igen....

Ha en skön söndag. Kram till er HEA

 

 

 

 

Av Helena Laaksonen - 13 september 2015 10:06

Jag blir så arg, besviken på min rygg. Jag har börjat med marklyft tillsammans med min PT men det går inte. Nu efter provat 3-4 gånger på 40 kg låste sig ryggen igen och jag har ont. Nu idag ska jag in till Actic igen och lägga om schemat. Träning är viktigt för mig för att ryggen och bålen, jag hela kroppen ska bli starkare och smärtorna ska försvinna. Samti´digt naturligtvis för att hålla kilorna i schack ...haha


Nu har jag inte kunnat träna på över en vecka utan endast gått promenader....det gillar jag inte då jag är på gång och vill inte börja om igen. Värsta som finns...börja om och börja om...aldrig se den där utveckligen i träningen utan kroppen inte vill. Jag vet att detta beror på att jag varit tung för länge och kroppen tagit stor stryck under alla åren. JAG vill bygga upp detta igen men har hållit på nu i 4 år fram och tillbaka. Det är lite tröttsamt kan jag säga. MEN jag ger mig inte.....jag ska hitta, finna, utveckla min träning!!


Nu åker jag till Actic igen...ger aldrig upp :)

Kram på er! HEA

Av Helena Laaksonen - 7 september 2015 06:53

Måndags morgon och många nya möjligheter till en skön dag. Tänk vad härligt att inte veta hur dagen kommer se ut utan jag kan styra den lite....

Till Varberg ska jag och ha musik workshop och det ska bli jätte roligt då jag älskar musik och hoppas jag får tips hur man kan arbeta med detta mera i förskolan. 

Jag kinkar ju vidare på min gitarr och hoppas våga spela sedan inför barnen och de andra vuxna...

 

Min hälsa ska få ett större språng den här veckan....Vikten var ju tyvärr 82,5 kg för två veckor sedan men idag låg den på 80,2 kg. Det går framåt och jag ska väga 70 kg på julafton har jag ju bestämt. JAG har tid på mig att ändra om i mina matvanor och prova mig fram för här blir det inga dieter mera....

Mitt problem är att jag äter för lite och jag måste sätta fart på förbränningen....så upp med kalorierna till ca 1500 och ner med kolhydraterna lite granna och träna på som jag nu gjort på gym och sedan börja mer och mer med konditionen igen....

 

EN sak som är i vägen bara för att detta ska fungera optimalt.....min sömn spökar...kroppen vaknar mitt i nätterna och vägrar somna om....

Jag som blivit så duktig att lägga mig redan vid 21:30.....Nattugglan som jag varit i 25 år minst...ÄR det så att jag är van att sova så lite att kroppen är färdig redan vid 4-5 tiden på morgonen????   DÅ döööööör jag.....för vem vill gå upp den tiden...phuuuuuu  haha

 

Nu bär det mot tågstationen....Ha en skön dag där ute....kramiz HEA

Av Helena Laaksonen - 6 september 2015 19:18

Det är evigheter sedan jag var här inne och skrev. Varför och vad har hänt?Förra terminens högskolestudier höll på att ta knäcken på mig. Jag satte för stora krav på mig själv...gör ju alltid det då jag tycker att det jag gör inte duger....För att inte springa in i den berömda väggen som man har hört talas om fick jag börja prioritera allting i mitt liv. Jag var till doktorn som ville sjukskriva mig men hur skulle det gå med studierna då…jag kan inte bara lägga av i april för då får jag gå om eller läsa dubbelt nu på hösten. Bara tanken av det gjorde att hjärtklappningarna blev ännu värre.

USCH så dåligt jag mådde vissa dagar jag mått under sommaren. Vissa dagar kom jag knappt upp ur sängen….la på mig ett leende och gick till jobbet ändå…..MEN jobbet har hjälpt mig massor för när jag är med barnen känns det underbart!!

 

Hemma fick familjen hjälpa till med massor och lite skit i hörnen fick det bli….Jag planerade ingenting på semestern utan tog dagen som de kom hela tiden. Vilade massor och det som stressade av mig mest var programmen halv åtta hos mig…..från april till mitten av augusti tittade jag på ca 250 program. Tvingade mig ner för att inte göra någonting.

Detta gjorde mig mer avslappnad och jag fick mer sömn på natten.

 

Hur mår jag idag nu när skolan börjar igen??

Jag hade ångest hela veckan innan jag skulle börja och kände att detta inte kommer  bli bra. Nu har en vecka gått och det känns bättre och bättre……jag sover och vägrar stressa upp mig….jag kommer läsa för godkänt och allt annat är bara bonus!!  JAG kommer bli en bra förskollärare ändå måste jag intala mig. Jag brinner för barnen…älskar mitt jobb…mina kollegor….och NU ser jag ljuset i tunneln…BARA ett år kvar och sedan är jag klar med denna utmaningen! FÖR det är verkligen en utmaning för mig vid 44 år att gå på högskola….

 

NU till en annan utmaning…. Min resa jag gjort sedan 2010 i november och som följer med mig resten av mitt liv. Jag älskar fortfarande mat och hälsa och fortsätter min resa….

Tyvärr har jag gått upp 10 kg under dessa stress perioder men de håller jag på att fixa nu. Jag har börjat träna med PT på gymmet och prov joggar med min onda rygg och höft och vägrar ge upp mitt liv i rörelse…JAG älskar att träna och mitt mål är att på julafton väga 70 kg igen!!  DET ska jag fixa…sakta men säkert….inga snabbfix blir det för det triggar min sjuka hjärna bara….

 

Heja heja alla där ute…och kanske det finns någon som fortfarande läser här då och då….Kram på er HEA

Presentation


45 årig tjej som genomgått en gastric bypass operation 10 Nov 2010. Följ min vardag där jag försöker finna en balans i livet med hälsa, kost och träning med familjelivet. Välkommen till mig!

Besök till min blogg

Besöksstatistik

Vad får ni använda från min blogg

Hejsan och roligt att ni kikar in på min blogg !

NI FÅR GÄRNA KOPIERA MINA RECEPT MED BILDER MEN ALLA MINA BILDER TAGNA PÅ MIN FAMILJ OCH VÄNNER OSV STANNAR PÅ MIN BLOGG.

Tack !! // HELENA

Kategorier

Träningsdag bok

 

  

 

   

Här är dagen efter min operation 113,5 kg...10 nov 2010

 

 

Gått ner 15 kg sedan starten !!

 

   

Gått ner 20 kg sedan starten

 

 

Gått ner 30 kg sedan starten

 

  Här är jag nu....gått ner 35 kg sedan starten ..Säger bara WOW   

 

     Nu har jag tappat 40 kg

                     JIPPI

 

   16 månder efter  min operation

    Nu har jag tappt 45 kg !!

 

 

2 år efter min operation och jag har tappat 48,3 kg   Min bröllopsdag 10 maj 2014

5 år har gått efter min operation och jag pendlar upp och ner....JUST nu väger jag 82 kg och vill ner några kilon...  

 

Jag är STOLT !!

Viktnedgången

Startvikten : 21 okt 2010 var                     117,8 kg

 

Nu började 21 dagars " "flyt"

 

Operationsdagen 10 nov

          2010 : 113,5 kg -4,3 kg

 

24 Nov 2010 : 108,2 kg -5,8

8 Dec 2010 : 105,4 kg -2,8

26 Dec 2010 : 102,7 kg -2,5

1 Jan 2011 : 101,8 kg -0,9

21 Jan 2011 : 99.7 kg  -2,1

2 Feb 2011 : 97,7 kg -2,0

9 Mars 2011 : 94,7 kg -3,0

3 April  2011: 91,7 kg -3,0

11 April 2011 : 91,1 kg  -0,6

26 April 2011: 90,3 kg -0,8

27 April 2011 : 89,8 kg -0,5

18 Maj 2011 : 88,6 kg -1,2

28 Maj 2011: 87,3 kg -1,3

5 Juni 2011: 86,1 kg -1,2

18 Juni 2011: 85,4 kg -0,7

24 Juni 2011 : 84,2 kg -1,2

2 Juli 2011 : 83,8 kg -0,4

15 juli 2011 : 82,5 kg -1,3

3 Aug 2011 : 81,6 kg -0,9

14 Aug 2011 -82,1kg  +0,5

22 Aug 2011: 82,0 kg -0,1

29 Aug 2011: 80,2 kg  +0,2

5 sept 2011: 80 kg  -0,2

12 Sept 2011: 79,3 kg -0,7

19 Sep 2011: 78,6 kg  -0,7

26 sep 2011: 78,0 kg -0,6

8 Okt 2011: 77,4 kg  -0,6

26 Okt 2011: 76,6 kg -0,8

10 Nov 2011 : 76,4 kg -0,2

1 Dec  2011 : 74,3 kg -2,1

14 Dec 2011:76,0 kg   +1,7

21 Dec 2011 : 74,0kg -2,0

23 dec 2011: 73,3 kg -0,7

2 Jan 2012 : 74,7 kg  +1,4 

9 Jan 2012 :74,0 kg  -0,7

 16 Jan 2012:74,2 kg  +0,2

23 Jan 2012:73,8 kg -0,5 kg

30 Jan 2012: 72,8 kg -1,0 kg

13 Feb 2012: 73,3 kg  +0,5 kg

20 Feb 2012: 72,6 kg - 0,6 kg

27 Feb 2012: 71,7 kg  - 0,9 kg

5 Mars 2012: 73,2 kg  +1,6 kg

12 Mars 2012: 72,6 kg -0,8 kg

19 Mars 2012: 72,1 kg - 0.5 kg

2 April 2012 : 73,2 kg + 1,1 kg

23 April 2012 : 71,3 kg -1,9 kg

 

Har knappt vägt mig då jag haft världens platå men kör vi igen

 

27 Augusti: 70,3 -1,0 kg

3 September: 69,8 -0,5 kg

25 November:66,9 kg - 2,9 kg

2013:

17 juni 2013:70,8 kg + 3,9 kg

 

2014:

5 Januari : 75,6 kg   + 4,8 kg

23 Februari: 77,8 kg  + 2,2 kg

20 mars: 72,9 kg      -  4,9 kg

14 April: 72,4 kg     - 0,5 kg

 

 

Totalt minus = 45,4 kg

och nu ett BMI på ... 26,8

 

VILL gå ner till 63-65 kg

 

 

   

Ticker

GASTRIC BYPASS OPERATION

  En gastric bypass operation är ett hjälpmedel för att gå ner i vikt när man provat allt annat från tex olika dieter,piller ,soppor osv och man inte kan klara av att hålla kvar en stabil vikt.

Övervikt är en stor folksjukdom i dag och värre blir det hel tiden. Det finns massor av olika orsaker till en övervikt och tänk på att alla människor är inte lika. Operationen passar inte för alla, och man ska veta att det är ett verktyg bara och man får slita varje dag för att ändra hela sitt liv. man måste ändra inställningen till mat och motion för att inte längre fram börja gå upp i vikt igen !!

 

Går du och funderar på om det är en utväg för dig..TIPS:

Läs allt du kan om operationen eller prata med en kunnig läkare 

BLOGGAR JAG FÖLJER

Länkar

BMI Test - räkna ut BMI

VILL DU HA FLERA BESÖKARE

Besokstoppen

Träningsbloggar

PUSHA

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

Vardagsbetraktelser bloggar

Blogg listad på Bloggtoppen.se

SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Blogglista.se

Viktbloggar - Dietguiden.com

Följ bloggen

Följ Hea´s hälsa med kost och träning efter en Gastric bypass med Blogkeen
Följ Hea´s hälsa med kost och träning efter en Gastric bypass med Bloglovin'

free counters

Älska dig själv

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

RSS

Fråga mig

30 besvarade frågor

Translate my Blogg

Vad Är Klockan ??


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se