Hea´s hälsa med kost och träning efter en Gastric bypass

Senaste inläggen

Av Helena Laaksonen - 26 oktober 2017 21:48

Hösten är vacker eller vad säger man??!!!

 

För mig är det ett par fåtal fina dagar med sol och sedan brukar det bara vara mörkt, tråkigt, regnigt och blåsigt...Värsta som finns när allt dör och allt kryper ner i jord för att låta det bli en lång dvala....

 

Önskar jag fasen vore en björn och gick i dvala jag med då våra härliga vintrar nu också blivit en lång höst......

 

MEN snart åker vi en vecka till solen och  Gran Canaria/Taurito och det ska bli så härligt att njuta och lapa sol och få lite extra D- vitaminer.  

 

Fram till dess hoppas jag på några fler soldagar här hemma och jag behöver vara ute så mycket som möjligt för att andas...känns i hela kroppen och jag vet när mitt depp sätter fart!!  NU i novemeber som är den där hemska månaden som borde raderas....och nu på söndag ska vi också skruva tillbaka klockan som gör det ännu mörkare....

 

Så håll tummarna för lite sol...jag hoppas på lite grill i helgen och att vi kan städa upp i garaget då allt som var ute i vår paviljong bara fick slängas in då stormen knäckte den helt.....

 

I morgon blir det jobba igen efter några dagar Vabb med Alwin  

 

Njut av kvällen Love Hea

 

   

ANNONS
Av Helena Laaksonen - 23 oktober 2017 08:49

Halloj!!


Jag var en sväng till en annan bloggsida och skrev kanske några inlägg men usch som jag saknade den här gamla sidan som jag skapade till min förändring av mitt liv.....Det innebar att jag faktiskt slutade att blogga och skriva av mig...och det var ju inte tanken med att ha en blogg....


Så, jag återgår till den här sidan istället igen och fortsätter blogga om livet kring hälsa, familj och lite annat smått och gott!

 

Det har gått mer än ett år sedan jag var här och mycket har ju hänt, både med hälsan, familj, arbete och fritid.....

 

Om vi börjar med hälsan så går vikten upp igen då jag kanske skulle bett läkarna om en ta bort hjärnan istället för magsäcken......lite skoj men mycket allvar....Har man ett matmissbruk som jag har och inte arbetar aktivt med detta och blandar in känslor blir det ofta katastrf och vikten går upp. Jag har åter igen fuskat och låtit min kropp fått kost som inte är så bra och sedan har jag tyvärr min höft som gör ont sedan 3 år tillbaka. Jag har nu dock börjat träna på allvar igen och det går bra så hoppet finns att tappa mina 15 kg igen som jag gått upp. 

 

Familjen är det viktigaste för mig och vi kämpar nu mer med två bokstavsbarn och det är tufft att få besked även om det ska innebära att få mer hjälp och stöd. SÅ har det ju tyvärr inte blivit då allt tar så lång tid hos BUP. Vi fick Alwins diagnos i december och gick på föräldrarkurs i jan-feb. Vi blev lovade en pärm där kursen fanns och som kan vara bra att uppdatera sig kring när det behövs. INGEN pärm har vi fått. Vi har gått på psykolog då Alwin har mani kring mörker, räddslor kring att det ska hända någon  familjen något m.m Sedan sa vi att han behöver olika hjälpmedel för att få en fugerande vardag och INGET har hänt. VI skulle börja med medicinering och den skulle vara färdig när skolan började MEN vi har inte ens fått en tid till läkare!!!

Jag ringer och försöker påverka men det finns inga tider får man till svar....NU är det oktober och fortfarande INGA TIDER till att ens träffa läkaren....NU börjar min energi ta slut och det är så frutrerande när man ska försöka stå vid sin sons sida och stötta men verktygen uteblir. JAG får väl ringa IGEN!!

 

När det gäller mitt arbete trivs jag som fisken i vattnet och ångrar aldrig att jag gick på högskolan, trots det blev lite dyrt haha.....Jag har utvecklat mig som människa och fått en självkänsla och självförtroende som jag inte hade innan och det gäller inte bara inom mitt arbete. Jag trodde väl aldrig att lilla jag skulle bli akademisk....fortfarande stolt och klarar jag detta så klarar jag att bestiga berg....jag älskar ju att utveckla mig och ta nya steg i livet och nu är jag inte rädd längre att misslyckas....det är bara att hoppa på det igen och våga prova :) 

 

Fritiden som jag har ägnar jag gärna med familj och träning, kost då jag älskar att laga mat. Önskar jag hade lite mer tid till vänner och annat men jag tror att bara det som jag skrev kring familj och verktyg kommer fungera snart ändras detta och jag kommer ha mera ork och tid. Det tar som sagt mycket energi att ligga steget före och ha en strukturerad vardag. Planering är ju A och O i min familj.....

 

Jaha, första inlägget är här. Idag är det vabb på sonen som fått feber. Något som vi inte är vana med haha....men jag får ta vara på dagen och fixa lite och sedan blir det massa myyyysssss   

ANNONS
Av Helena Laaksonen - 21 augusti 2016 19:23

Vad har hänt sedan i April?!!

 

Massor kan jag lova. Jag har klarat högskolan och kan nu med stolthet kalla mig för FÖRSKOLLÄRARE. 

Lilla jag fixade detta...Trodde jag aldrig och inser att jag har gått massor i skolan...hela 17, 5 år så NU får det väl ändå vara nog med pluggeriet för ett tag framåt. 

Jag har fått en tjänst på min gamla förskola och jag trivs jätte bra. Nu i veckan kör vi igång på allvar och de föesta barnen är tillbaka efter sina semestrar. 

 

Vad har jag gjort i sommar: Vi har träffat släkt som varit här nere och vi har campat med syrran och hennes sambo. Njutit av underbart väder den veckan och levde nere på stranden...Vi hann med Ullared en sväng och shoppde loss lite.

 

Vi har varit irreterad över vädret då sommar för mig är minst 22 grader och strålande sol....det har blåst massor och regnat en hel del. Det har gjort att man fixat lite i huset som fått stå undan för plugg.

 

Träningen då: Ja, ni den går ju sådär....Höften är bättre men inte så bra som jag vill. Jag sliter på och får mina sprutor med jämna mellanrum. Här om dagen provade jag jogga ett par km och kondition finns inte....men det gör inget. Det kommer tillbaka. Höften var lite stel på kvällen men kändes inget dagen efter. LYCKA!!

Nu får jag skynda långsamt fram. Jag gör mina andra övningar men kan bli bättre.

 

Maten: Ja, den är ju helt fel.....Det går upp och upp och upp på min våg och det är dax att dra åt min rem nu en sväng. Om 3 veckor ska vi åka till Rhodos och nu ska jag tänka till extra vad jag stoppar i munnen och träna extra kondition och bränna fett!!

 

Hela 84 kilo står det på min våg och mitt mål är att det ska stå 72 kilo den 24 decemeber...Alltså på julafton.  DET ska jag fixa tillsammans med familjen. 

Det kommer bli lättare att äta mina mål..äta rätt nu när studierna är slut...DÅ åt man när man hann...det slank ju ner en hel del skit kan jag lova under dessa 3,5 åren....sedan hann jag inte röra på mig på det viset jag vill.......NU får man se till att få vardags motionen på förskolan ( spela fotboll, springa, gå, hoppa, spela utebandy...) plus få till några pass i veckan i träningsrummet.......TÄNK ATT JAG BEHÖVER JU INTE PLUGGA PÅ SENA KVÄLLAR NU ...wow wow wow

 

Snart ska min racer få komma in och då ska här cyklas i vinter ....LEEERRRRR

 

Detta var några rader om livet som börjar återgå till det normala här hemma. 

DET kommer en UTMANING IGEN I SLUTET AV SEPTEMEBER ( ska bara komma hem från Rhodos) 

 

NÅGON SOM ÄR SUGEN??!!!

 

Njut av kvällen

LOVE

Hea

 

 

Av Helena Laaksonen - 8 april 2016 18:14

Fredag och helgen står för dörren!

 

Dagen började underbart då jag igår fick en kortison spruta i höger höft och idag när jag vaknade inser jag att det värker inte alls som det brukar och jag har fått sova! 

Bara det är som ett hallelujah moment. Slippa halvsova redan till frukost. 

 

Jag körde upp till Varberg. ..ja faktiskt...tog bilen för en gång skull för att slippa vänta och passa tider. Jag och min kurskamrat delade upp arbetet så nu har jag något att göra i helgen...haha..

 

Kom hem och la mig på soffan en timme medan Alwin tittade på en film. Han och Kalle stack sedan till innebandy träningen och jag masade mig till träningsrummet för att fortsätta mot mitt mål. 40 mil på 40 dagar.

 

 

 

Det gick lite segt idag och jag måste försöka fixa antigen sadeln eller som jag tror:styret som måste upp lite. Jag är för kort I min överkropp mot den inställningen som är nu.

 

Nu ser vi fram emot en skön kväll och jag håller på att förbereda lite mat...hör att mina killar är hemma och är i duschen.

 

Vi älskar ju grönsaker och att sitta och plocka.  Idag ska här blir stekt strimlat karré med grönsaker och olika kalla såser. Stekt halloumi ost och grönkål med vitlök.  Alwin äter även

tacobröd.  Vi njuter med romansallad.

 

 

     

 

Ha en skön kväll där ute

Njut för det ska vi

Love Hea

 

 


 


Av Helena Laaksonen - 7 april 2016 18:27

Våren är en speciell tid för mig

 

Få se hur buskarn spricker upp och blir grönare och grönare och blommor som ploppar upp här och där efter sin vintervila är underbart. Ljuset är kommen även om det regnade här i dag.

 

 

 

 

 

 

Gör mig ingenting då jag var till VC idag för att få kortison sprutor i höfterna. Läkaren valde att sätta i höger då min vänstra är bättre. Skulle jag känna om en vecka eller två att jag vill ha där så ska jag ringa upp. Tanken är nu att var 5-6 vecka få sprutor upp till ett år för att få detta att bli bättre. Jag gör vad som helst bara jag slipper smärtan.

 

Sedan var ordern att absolut inte anstänga mig mera idag. Jag som hade en tanke att cykla vidare i min utmaning. Det fick bli att fortsätta leta forskning om språkutveckling till C uppsatsen. Läste tills det snurrade runt i skallen och till slut gav jag upp och hämtade Alwin tidigare för han var extemt trött igår och i morse.

 

Till middag var planen att göra en fiskburagre och hittade det här receptet som jag gjorde efter: Coops fiskburagre

 

 

 

 

 

Lite goda tillbehör behövs. Saknade lite grillad halloumi..hihi (besatt som jag är av den osten)

 

 

 

 

Följ receptet ovan och skillnaden jag gjorde var att vända biffarna i ströbröd för att få dem frasigare.

 

 

 

 

 

Jag stekte dem i olja och smör för godare smak

 

 

 

 

 

Alwin och Kewin fick bröd till sina burgare men jag och Kalle valde att lägga våra i stora salladblad. Blir så gott med det krispiga och man blir inte sådär proppmätt som man lätt blir av vitt bröd. 

 

 

 

 

Jag valde att koka lite färska rödbetor till. Något vi älskar.

 

Hitta dina egna favoriter till dina burgare. Vi gillade allihopa dressingen i receptet och den var super lätt att göra. Jag rev i lite extra citron zest i för att få den lite syrligare.

 

 

Nu blir det att läsa lite läxa med Alwin, fixa frukost och mellanmål till i morgon..Hmmmm....frågan är vad.....

 

Får nog bli fil med hemmagjord müsli och grönsakr/frukt att ta med mig till Varberg i morgon. 

 

NJUT av er kväll och pssssss...Har ni något bra tips i mat och träningsväg..Lämna dem gärna....

 

Love Hea

 

 

 

 


Av Helena Laaksonen - 6 april 2016 20:23

Det ska vara lätt i köket! Då blir det roligt. 

 

Min ny kompis är en lök,grönsak,ört hackare. Eller varför inte frukt eller bär,nötter och så vidare!

 

 

Jag älskar den...det går snabbt och inga mer hackade fingrar här inte 😉😉

Man fyller den till hälften och bara skruvar fram och tillbaks. ..vips är allt hackat!

Den är lätt att göra ren och tar inte stor plats. Priset då?!

59 kr på citygross. ..som hittat!

 

 

Ett annat tips till dig som vill ha bär men inte en för söt sylt i din kvarg,fil,chiapudding, gröt och så vidare. Koka upp frysta hallon och ta en 1/2-1 tsk hermasetas. (Jag vet att många säger man INTE ska äta det men jag GÖR i mindre mängder )

 

 

 

Jag älskar det att smaksätta mina frukostar och mellis

 

Ha en skön kväll

Love Hea

  

Av Helena Laaksonen - 3 april 2016 18:30

Grilla och titta på gladiatorerna var min tanke

 

Det var en skön dag och kvällen skulle avslutas med en skön grillning och lite gott vin. Jo så blev det men sedan var det några vänner som skulle gå till vår krog/pub därmed skulle vara Hippi kväll med karaoke. 

- kom ner och häng med kom på Facebook 

Hmmmmm kom i mina tankar...Lite sugen var jag ju..

 

Ja,men hallå...sa till mig själv...in i duschen och fixa till något snabbt av det du har på 20 min. En kompis till min son var snäll och körde ner mig till en adress jag aldrig varit på. 

Hamnar med otroligt trevliga människor och känner mig väldigt välkommen. 

Vi drack vin och dansade och vid 21:30 kom ett par bilar och körde oss till krogen.

 

En kväll som blir som man gör sig...så klackarna i taket och det är bara att ta mikrofonen och sjunga...eller gala från mig...haha...😃

 

Här kommer lite bilder från kvällen

 

 

 

Hemma hos Mona och hennes man. Tack för jag fick komma 😄

 

 

Jag och ägaren av krogen. Ali var namnet. Jag frågade om han tog kort (visa) då kontanterna inte fanns och snabbt tog en kille min mobil...självklart tar han kort...haha..

 

 

 

 

Snygga tjejer. Mona,Pia, Gunvor och Åsa tar ton. Härligt!!

 

 

 

Ha en skön söndagskväll

Love Hea

 

 

 

 


Av Helena Laaksonen - 2 april 2016 17:48

Fick med mina killar på en tur i naturen

 

Lördag och tanken var att röja i garaget...men Nej tack då det var sol även idag

 

Jag, Kalle och Alwin tog ut våra cyklar och tog en premiär. Vi tog Öja rundan och den är 9,2 km så Alwin var så glad när vi kom hem. Nästan en mil...

Han älskar att cykla, springa och det är hans framtid inom sporten.

 

Jag ska ju cykla 14 km per gång var tanken och nu tänkte jag efter handlat inne i stan cykla, men vi köpte en ny grill och vi som grillar allt som oftast var sugen på just "grilla"

 

Jag får slita på lite extra nästa vända för att komma upp km så jag ligger i fas. Annars har kosten gått på räls och till grillningen har jag kvar entrecot sedan igår och det blir grillade grönsaker till med en kall sås. Till efterrätt har jag färska jordgubbar. 

 

Nu är snart grillen klar och redo att tändas

Njut av er kväll

Love Hea

 

 

Presentation


46 årig tjej som genomgått en gastric bypass operation 10 Nov 2010. Följ min vardag där jag försöker finna en balans i livet med hälsa, kost och träning med familjelivet. Välkommen till mig!

Besök till min blogg

Besöksstatistik

Vad får ni använda från min blogg

Hejsan och roligt att ni kikar in på min blogg !

NI FÅR GÄRNA KOPIERA MINA RECEPT MED BILDER MEN ALLA MINA BILDER TAGNA PÅ MIN FAMILJ OCH VÄNNER OSV STANNAR PÅ MIN BLOGG.

Tack !! // HELENA

Kategorier

Träningsdag bok

 

  

 

   

Här är dagen efter min operation 113,5 kg...10 nov 2010

 

 

Gått ner 15 kg sedan starten !!

 

   

Gått ner 20 kg sedan starten

 

 

Gått ner 30 kg sedan starten

 

  Här är jag nu....gått ner 35 kg sedan starten ..Säger bara WOW   

 

     Nu har jag tappat 40 kg

                     JIPPI

 

   16 månder efter  min operation

    Nu har jag tappt 45 kg !!

 

 

2 år efter min operation och jag har tappat 48,3 kg   Min bröllopsdag 10 maj 2014

5 år har gått efter min operation och jag pendlar upp och ner....JUST nu väger jag 82 kg och vill ner några kilon...  

 

Jag är STOLT !!

Viktnedgången

Startvikten : 21 okt 2010 var                     117,8 kg

 

Nu började 21 dagars " "flyt"

 

Operationsdagen 10 nov

          2010 : 113,5 kg -4,3 kg

 

24 Nov 2010 : 108,2 kg -5,8

8 Dec 2010 : 105,4 kg -2,8

26 Dec 2010 : 102,7 kg -2,5

1 Jan 2011 : 101,8 kg -0,9

21 Jan 2011 : 99.7 kg  -2,1

2 Feb 2011 : 97,7 kg -2,0

9 Mars 2011 : 94,7 kg -3,0

3 April  2011: 91,7 kg -3,0

11 April 2011 : 91,1 kg  -0,6

26 April 2011: 90,3 kg -0,8

27 April 2011 : 89,8 kg -0,5

18 Maj 2011 : 88,6 kg -1,2

28 Maj 2011: 87,3 kg -1,3

5 Juni 2011: 86,1 kg -1,2

18 Juni 2011: 85,4 kg -0,7

24 Juni 2011 : 84,2 kg -1,2

2 Juli 2011 : 83,8 kg -0,4

15 juli 2011 : 82,5 kg -1,3

3 Aug 2011 : 81,6 kg -0,9

14 Aug 2011 -82,1kg  +0,5

22 Aug 2011: 82,0 kg -0,1

29 Aug 2011: 80,2 kg  +0,2

5 sept 2011: 80 kg  -0,2

12 Sept 2011: 79,3 kg -0,7

19 Sep 2011: 78,6 kg  -0,7

26 sep 2011: 78,0 kg -0,6

8 Okt 2011: 77,4 kg  -0,6

26 Okt 2011: 76,6 kg -0,8

10 Nov 2011 : 76,4 kg -0,2

1 Dec  2011 : 74,3 kg -2,1

14 Dec 2011:76,0 kg   +1,7

21 Dec 2011 : 74,0kg -2,0

23 dec 2011: 73,3 kg -0,7

2 Jan 2012 : 74,7 kg  +1,4 

9 Jan 2012 :74,0 kg  -0,7

 16 Jan 2012:74,2 kg  +0,2

23 Jan 2012:73,8 kg -0,5 kg

30 Jan 2012: 72,8 kg -1,0 kg

13 Feb 2012: 73,3 kg  +0,5 kg

20 Feb 2012: 72,6 kg - 0,6 kg

27 Feb 2012: 71,7 kg  - 0,9 kg

5 Mars 2012: 73,2 kg  +1,6 kg

12 Mars 2012: 72,6 kg -0,8 kg

19 Mars 2012: 72,1 kg - 0.5 kg

2 April 2012 : 73,2 kg + 1,1 kg

23 April 2012 : 71,3 kg -1,9 kg

 

Har knappt vägt mig då jag haft världens platå men kör vi igen

 

27 Augusti: 70,3 -1,0 kg

3 September: 69,8 -0,5 kg

25 November:66,9 kg - 2,9 kg

2013:

17 juni 2013:70,8 kg + 3,9 kg

 

2014:

5 Januari : 75,6 kg   + 4,8 kg

23 Februari: 77,8 kg  + 2,2 kg

20 mars: 72,9 kg      -  4,9 kg

14 April: 72,4 kg     - 0,5 kg

 

 

Totalt minus = 45,4 kg

och nu ett BMI på ... 26,8

 

VILL gå ner till 63-65 kg

 

 

   

Ticker

GASTRIC BYPASS OPERATION

  En gastric bypass operation är ett hjälpmedel för att gå ner i vikt när man provat allt annat från tex olika dieter,piller ,soppor osv och man inte kan klara av att hålla kvar en stabil vikt.

Övervikt är en stor folksjukdom i dag och värre blir det hel tiden. Det finns massor av olika orsaker till en övervikt och tänk på att alla människor är inte lika. Operationen passar inte för alla, och man ska veta att det är ett verktyg bara och man får slita varje dag för att ändra hela sitt liv. man måste ändra inställningen till mat och motion för att inte längre fram börja gå upp i vikt igen !!

 

Går du och funderar på om det är en utväg för dig..TIPS:

Läs allt du kan om operationen eller prata med en kunnig läkare 

BLOGGAR JAG FÖLJER

Länkar

BMI Test - räkna ut BMI

VILL DU HA FLERA BESÖKARE

Besokstoppen

Träningsbloggar

PUSHA

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

Vardagsbetraktelser bloggar

Blogg listad på Bloggtoppen.se

SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Blogglista.se

Viktbloggar - Dietguiden.com

Följ bloggen

Följ Hea´s hälsa med kost och träning efter en Gastric bypass med Blogkeen
Följ Hea´s hälsa med kost och träning efter en Gastric bypass med Bloglovin'

free counters

Älska dig själv

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS

Fråga mig

30 besvarade frågor

Translate my Blogg

Vad Är Klockan ??


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se